Piața telefoniei mobile a încetinit cu 12% în T1 2023

23 Apr 2023

Samsung rămâne lider, în timp ce Xiaomi, deși se menține pe locul 3, înregistrează o scădere a cererii în ultimele luni


Comparând cu aceeași perioadă a anului precedent, vânzările au cunoscut o diminuare. Samsung și-a păstrat poziția de lider, în timp ce Xiaomi, deși a rămas pe locul al treilea, a avut o scădere a cererii în ultimele luni.


Chiar dacă vânzările au avut de suferit, Apple și Oppo au reușit să câștige ceva teren, în timp ce ceilalți mari competitori au înregistrat pierderi. Dacă nu ne limităm doar la T1 2023 și T1 2022 și analizăm ultimele 12 luni, Xiaomi, Oppo și Vivo au avut scăderi semnificative în numărul de dispozitive vândute.

Analistii consideră că T1 2023 reprezintă momentul în care piața telefoniei mobile începe să se stabilizeze.


Cu toate că vânzările au scăzut, Apple și Oppo au obținut câștiguri minore pe piață, în timp ce restul marilor competitori au înregistrat pierderi. Analizând ultimele 12 luni, fără a ne limita doar la T1 2023 și T1 2022, Xiaomi, Oppo și Vivo au consemnat scăderi importante în numărul de unități vândute. Conform analiștilor, T1 2023 este perioada în care piața telefoniei mobile începe să se stabilizeze.


  1. Samsung
  2. Apple
  3. Xiaomi


Rezumat: Piața telefoniei mobile a încetinit cu 12% în T1 2023, cu Samsung menținându-și poziția de lider. Xiaomi, deși ocupă în continuare locul al treilea, a înregistrat o scădere a cererii. Apple și Oppo au câștigat teren, în timp ce alți jucători importanți au avut pierderi. Analistii cred că piața telefoniei mobile începe să se stabilizeze în T1 2023.


SURSA: canalys.com