Creste viteza de internet in Romania

18 Aug 2020

„Vitezele de transfer de date atinse de utilizatorii care au efectuat teste prin intermediul Netograf ne arată că, la nivel național, capacitatea rețelelor a crescut semnificativ în 2019 față de anii precedenți.

Este în bună măsură rezultatul continuării investițiilor operatorilor atât în implementarea fibrei optice și a echipamentelor de rețea de capacitate sporită, în cazul internetului fix, cât și în implementarea tehnologiilor 4G la nivelul rețelelor radio de acces, în cazul internetului mobil.


Am văzut acest lucru, de altfel, și la începutul acestui an, în contextul izolării și al muncii de acasă, când rețelele fixe și mobile au susținut foarte bine creșterile de trafic de aproximativ 25%”, a declarat Eduard LOVIN, vicepreședinte ANCOM.


Pentru terminale mobile se inregistreaza o viteză medie de download de 24,79 Mbps, respectiv o viteză medie de upload de 12,63 Mbps pentru internetul mobil la nivel național pe parcursul anului 2019, ambele în creștere cu aproximativ 8% față de anul 2018.