Cum sa ai mai mult semnal la telefonul mobil, in casa?

14 May 2020

In ciuda evolutiei tehnologice, foarte multi romani se plang in continuare ca nu au semnal pe dispozitivele lor mobile, mai ales in casa. Astfel, se ajunge la situatia enervanta si aproape paradoxala in care detinem un smartphone de mii de lei, insa nu il putem folosi la capacitate maxima din cauza interferentelor sau bruiajelor. 


Cel mai adesea, acestea sunt cauzate de grosimea peretilor locuintei sau de lipsa antenelor in zona respectiva. Prin urmare, vorbim despre cauze externe, care dispar odata ce iesim pe strada, insa care sunt destul de neplacute atunci cand folosim telefonul acasa.


In aceste conditii, ce este de facut? Am decis sa iti prezentam raspunsul celui mai mare producator de telefoane mobile la nivel mondial, asa cum apare el pe site-ul oficial. 


"Problema pe care o intampini cu smartphone-ul poate avea legatura cu calitatea proasta a semnalului sau raza de acoperire a retelei", se arata in raspunsul companiei sud-coreene la intrebarea care ii macina pe sute de mii de romani. 


In continuare, sunt oferite si solutiile, in numar de cinci:


1. Alege un spatiu deschis. In cazul in care interlocutorul nu te prea aude sau viceversa, este indicat sa verifici numarul de bare de semnal de pe ecranul smartphone-ului tau. In cazul in care acestea nu sunt "full", iti recomandam sa te muti intr-un spatiu deschis din casa, spre exemplu pe balcon sau in fata unui geam deschis.


2. Reporneste telefonul. O alta solutie este aceea de a reseta telefonul, pentru a permite acestuia sa se reconecteze la operatorul de retea, fie ca vorbim despre Orange, Vodafone sau Telekom. Logica din spatele acestei actiuni este ca, odata repornit, smartphone-ul ar putea obtine un semnal mai puternic.


3. Selecteaza manual reteaua. Daca nici aceasta varianta nu functioneaza, incearca sa accesezi setarile Retelei mobile si, in loc sa lasi smartphone-ul sa o selecteze automat pe cea potrivita, alege sa o selectezi manual. Pentru majoritatea telefoanelor Samsung, calea de urmat este aceasta: Aplicatii -> Setari -> Mai multe retele -> Retele mobile -> Operatori retea -> Selecteaza operatorul.


4. Schimba setarile. O alta solutie pentru a imbunatati semnalul telefonului tau mobil in casa (si nu numai) este sa comuti de pe LTE/4G pe 3G WCDMA, 2G GSM sau 2G simplu, atunci cand primul dintre aceste semnale este mai slab. Acest lucru se poate face urmand calea Aplicatii -> Setari -> Mai multe retele -> Retele mobile -> Operatori retea.


5. Nu acoperi antena. Nu in ultimul rand, trebuie sa fii atent ca nu cumva antena principala a smartphone-ului pe care il folosesti sa fie acoperita, atat in momentul in care esti sunat, cat si in momentul in care suni sau vorbesti. 


Pentru a preveni aceasta situatie, trebuie sa stii unde este situata antena (de obicei, pe spatele telefonului, in partea de jos) si sa nu o acoperi fie cu mana, fie cu obiecte metalice, spre exemplu chei sau altele.


Prin urmare, daca pe viitor te vei confrunta din nou cu o astfel de problema destul de sacaitoare, vei sti care sunt variantele pe care trebuie sa le incerci inainte de a "da vina" pe producatorul telefonului.