Hogyan lehet több jelet otthon a mobiltelefonján?

14 May 2020

A technológiai fejlődés ellenére sok román még mindig panaszkodik, hogy nincs jele a mobilkészülékükön, különösen otthon. Így eljutunk a bosszantó és szinte paradox helyzethez, amelyben több ezer lej okostelefonunk van, de zavarok vagy interferencia miatt nem tudjuk teljes kapacitással használni.


Leggyakrabban ezeket a ház falának vastagsága vagy az antennák hiánya okozza. Ezért külső okokról beszélünk, amelyek eltűnnek, amikor kijönünk az utcára, de amelyek eléggé kellemetlenek, amikor otthon használjuk a telefont.


Ilyen körülmények között mit kell tenni? Úgy döntöttünk, hogy bemutatjuk Önnek a világ legnagyobb mobiltelefon-gyártója válaszát, amint az a hivatalos weboldalon megjelenik.


"Az okostelefonnal kapcsolatban felmerülő probléma valószínűleg a jelek gyenge minőségével vagy a hálózat hatókörével kapcsolatos" - olvassa el a dél-koreai társaság válaszát a románok százezreit őrző kérdésre.


Ezután öt megoldás van:


1. Válasszon egy nyitott teret. Ha a másik ember nem hallja téged nagyon jól, vagy fordítva, akkor tanácsos ellenőrizni az okostelefon képernyőjén a jelzősávok számát. Ha ezek nem "tele", akkor javasoljuk, hogy költözjön egy szabad helyre a házban, például az erkélyen vagy egy nyitott ablak előtt.


2. Indítsa újra a telefont. Egy másik megoldás a telefon alaphelyzetbe állítása, hogy újracsatlakozzon a hálózat üzemeltetőjéhez, függetlenül attól, hogy az Orange-ról, a Vodafone-ról vagy a Telekomról beszélünk. A művelet mögött rejlő logika az, hogy újraindítás után az okostelefon erősebb jelet kaphat.


3. Kézzel válassza ki a hálózatot. Ha ez az opció sem működik, próbáljon meg elérni a mobilhálózat beállításait, és ahelyett, hogy az okostelefonjára automatikusan kiválasztaná a megfelelőt, válassza a manuális választást. A legtöbb Samsung telefon esetében az elérési út a következő: Alkalmazások -> Beállítások -> Több hálózat -> Mobil hálózatok -> Hálózati szolgáltatók -> Válassza ki az operátort.


4. Módosítsa a beállításokat. Egy másik megoldás az otthoni (és nem csak a) mobiltelefon jelének javítására az, ha az LTE / 4G-ről 3G WCDMA-ra, 2G GSM-re vagy egyszerű 2G-ra vált, amikor az első jel gyengébb. Ezt az Alkalmazások -> Beállítások -> Több hálózat -> Mobil hálózatok -> Hálózati operátorok útvonal követésével lehet megtenni.


5. Ne takarja le az antennát. Végül, de nem utolsósorban, vigyáznia kell arra, hogy a használt okostelefon főantennája ne legyen lefedve, mind hívás közben, mind pedig hívás vagy beszélgetés közben.


A helyzet elkerülése érdekében tudnia kell, hogy hol helyezkedik el az antenna (általában a telefon hátulján, az alján), és ne takarja el sem kezével, sem fémtárgyakkal, például kulcsokkal vagy másokkal.


Ezért ha a jövőben ismét egy ilyen meglehetősen bosszantó problémával szembesül, akkor tudni fogja, mely lehetőségeket kell kipróbálnia, mielőtt "hibáztatja" a telefon gyártóját.