Miért vándorol egyre több mobil előfizetéses ügyfél

02 Jan 2024

Miért tér át egyre több mobil előfizetéses ügyfél a PrePayre?



Azt hiszem, sokan észrevették ezt az elmúlt években, a markáns migrációt az előfizetéses területről a PrePay kártyás területre. Az emberek egyszerűen nem akarnak többé előfizetéseket, és ha egy pillanatra megnézzük, nincs egyetlen ok vagy okozat, amiért ez történik. Beszéljük meg a fő okokat, amiért az előfizetéses ügyfelek át akarnak térni a Orange PrePay kártyára




Miért tér át egyre több mobil előfizetéses ügyfél a PrePayre? 



1. A kártya előnyei olykor számosabbak, mint az előfizetés. Egy kicsit sem lepődtem meg, amikor azt láttam, hogy a 7 eurós PrePay opcióval több belföldi perc jár, mint egy hasonló értékű előfizetéssel. Ugyanez vonatkozik az internetre, és szinte minden másra is az előnyök között, kivéve a roamingot. Ennek ellenére miért folytatná bárki is az előfizetést, hiszen a PrePay kártyával jobb előnyöket kap? 




2. Az Orange, Vodafone vagy Telekom feltöltés ára alacsonyabb. A hasznos előfizetések, vagyis azok, amelyeknek érdekes előnyei vannak, 8-10 eurótól kezdődnek felfelé. Nos, a PrePay kártyával akár 5-6 euróért is találhatsz olyan extra opciót, amely minden igényednek megfelel, beleértve a megfelelő internetet, a megfelelő belföldi perceket stb. függetlenül attól, hogy a Vodafone, az Orange vagy a Telekom tagja vagy.




3. A PrePay kártya teljes szabadságot kínál, nem szerződéses. A 24 hónap elég hosszú idő, ebben szerintem mindannyian egyetértünk. Ez 2 év, amit nem tudsz lemondani az előfizetésről anélkül, hogy ne fizetnél némi plusz díjat. A PrePay kártyával nincsenek szerződések, ha ma nem vagy elégedett a Vodafone szolgáltatásával, 3 perc alatt bemehetsz egy Orange értékesítési pontra és vehetsz egy Orange PrePay kártya




4. A portolási folyamat az igényléstől számított néhány órán belül befejezhető. Az egyik szolgáltatóról a másikra történő portolás szuperegyszerű folyamat, ha PrePay kártyával rendelkezel. Előfizetéses kártyán a portolási folyamat csak akkor indulhat el, ha befejezted a teljes számla kifizetését a távközlési vállalatodnak. Vagy csak a 24 hónapos szerződésed végén tudsz portolni. 




5. Nincsenek kellemetlen számlázási meglepetések, mivel nincs számla. Azt hiszem, mindannyian, akik Romániában előfizetünk egy mobilszolgáltatóra, a szerződésünk 2 éve alatt legalább egyszer a szokásosnál jóval magasabb számlákkal találtuk magunkat szemben. És ahhoz, hogy megtudjuk, mi az, végig kellett mennünk a Caudine Forkson, percek tucatjait kellett eltöltenünk a Call Center robotjaival, és így tovább. A PrePay-nél nem kapsz számlákat!!!




6. Az ellátásokat nem korlátozzák, mert visszaélsz velük. Az egyik legbosszantóbb dolog, ami egy előfizetésnél történhet, és sokan megtapasztaltuk már, hogy a szolgáltató korlátozza a juttatásokat, ha úgy gondolják, hogy visszaélsz a hálózattal. Ez történt velem, amikor Telekom előfizetésem volt, és volt egy időszak, amikor rengeteget beszéltem valakivel telefonon, minden nap órákon keresztül. Egyszer csak azt vettem észre, hogy nem tudok telefonálni a telefonról, pedig az előfizetésem naprakészen ki volt fizetve. Beszélnem kellett a Call Centerrel, hogy megkezdjem az ellátásokat, és ott elmagyarázták a helyzetet. A PrePay kártyával nincsenek ilyen korlátozások.