Internetul mobil in Egipt - cum procedam?

13 Oct 2022

Egiptul este o țară în care roaming-ul este foarte scump în majoritatea rețelelor de telefonie mobilă. Alternativa este achiziționarea unei cartele de telefonie mobilă egipteană care îți oferă atât minute locale cât și internet. 

Poți opta între Orange, Vodafone si Telekom.

Puteti achiziționa cartela Orange la pretul de 9 €uro sau 10 U$D care ofera posibilitatea de a vorbi in retea gratuit dar are si 20 Gb de internet inclus. Există și variante mai scumpe cu mult mai mulți Gb inclusi – in functie de nevoile fiecaruia. Valabilitatea acestor cartele este de 1 lună.


Sfatul nostru este sa așteptați până când ați achiziționat un card preplătit din Egipt pentru a evita surprizele neplăcute acasă datorate tarifelor foarte mari la telefonia mobila.


Atentie insa!

In Egipt nu poti initia apeluri video sau audio pe Whatsup sau Telegram; este interzis printr-o restrictie legislativa. Aplicatiile clasice de comunicatii functioneaza insa normal in modul chat -  de conversatie simpla.


Un alt sfat important, mai ales daca sunteti dependent de internet ori copiii au nevoie de internet pe tablete, telefoane sau laptopuri, cea mai buna solutie este să cumpărați din tara - inainte de plecare - un router WIFI mobil precum cele de la HUAWEI (Google it). Cu acest router mobil de călătorie, puteți partaja o conexiune pentru maxim 10 dispozitive diferite. Este ușor de utilizat, nu trebuie să configurați nimic. Pur si simplu introduceti o cartelă SIM în interiorul router-ului și apoi conectați apoi telefonul, calculatorul sau tableta la ea. Singurul lucru care trebuie să faceți este să vă conectați dispozitivul la acest router cu o parolă sigura.


Concediu placut!